Barcelona gör det historiska Champions League-comebacket: besegrar PSG till avancerad

Innehållsförteckning:

Vänta, gjorde Barcelona bara det? Hur gjorde de det ?! Lionel Messis lag drog upp ett comeback för åldrarna den 8 mars och slog Paris Saint-Germain samtidigt som de fick tillräckligt med poäng för att säkerställa att de går vidare till nästa omgång i Champions League!

Glöm comebacket i New England Patriots över Atlanta Falcons i Super Bowl 51. Detta är ännu mer verkligt. Alla hade skrivit av Barcelona efter att de förlorade mot Paris Saint-Germain den 14 februari. 0-4-nederlaget i första etappen av 16-omgången innebar att Barca behövde göra minst 5 poäng i den andra etappen den 8 mars, allt samtidigt som PSG - en av de bästa trupperna i världen - är värdelöst. Att gå vidare till kvartfinalen verkade praktiskt taget omöjligt.

Tja, att dra av det omöjliga är vad Lionel Messi, 29, Neymar, 24, Sergi Roberto, 25 och resten av Blaugrana gör bäst! Efter 95 minuters spel blåste sista visselpipan och resultatet var 6-1, med Barcelona som fick tillräckligt med poäng för att gå vidare till nästa etapp i turneringen!

Paris Saint-Germains hetaste hunks - bilder

Inget lag har någonsin kommit tillbaka från ett fyra-måls underskott för att gå vidare till nästa omgång, enligt The Guardian, men Barcelona gjorde det bara. När spelet startade visste Barcelona att det behövde gå hårt - och de gick hårt!

Luis Suarez, 29, sparkade iväg detta historikskapande comeback två minuter in i matchen och säkrade det första målet. Andres Iniesta, 32, satte Barca upp 2-0 på minut 42, även om han hade hjälp från PSGs Layvin Kurzawa, 24. Efter att Andres tog ett skott mot målet, gjorde Layvin oavsiktligt sitt eget lag och höll Barcas momentum vid liv.

Världens bästa jävla team det vinnande målet #Barcelona #UCL #FCBPSG #viscabarca ❤️? pic.twitter.com/8l7LcOEAgO

- キ ツ ネ ザ ル (@ismafromthetrap) 8 mars 2017

Neymars FANTASTISKA frisparkmål i HISTORISK vinst. Barcelona mot PSG highli

t.co/8SNkMJlM2h via @YouTube

- owusu emmanuel (@ oae2gain) 8 mars 2017

Liverpool-legenden, Steven Gerrard reaktion på Barças vinnande mål! Det här är guld! pic.twitter.com/wFdT9e6lBU

- Barcelona Worldwide (@BarcaWorldwide) 8 mars 2017

Pundits: Ingen har någonsin kommit tillbaka från ett 4-mål underskott i #UEFA

Barcelona: håll min öl

#Barca pic.twitter.com/kLiXFLBOeG

- PimpStarTroope MaK_G (@Da_MaK_G) 8 mars 2017

Sergi Robertos mål pic.twitter.com/nxA8OhZWi8

Messi gjorde mål på 50 minuter, efter att en straff kallades efter en krasch mellan Neymar och Thomas Meunier, 25. Med Barca upp 3-0 (4-3 på totalt) var Blaugrana-fansen på kant - bara för att drabbas av en nära hjärtattack när Edinson Cavani, 30, gjorde mål för PSG. Det gjorde Barcelonas uppgift så mycket svårare. Om Barcelona gjorde fem mål skulle de knyta PSG på sammanlagda 5-5. PSG skulle dock vinna tiebreakeren eftersom de gjorde ett bortamål på Barcas fält.

Det var som om spelet var över. Nu behövde Barca göra ytterligare tre mål innan matchen slutade. På något sätt gjorde de det! Det skulle inte vara förrän den 87: e minuten tills Blaugrana gjorde igen, med Neymar spikade i en frispark. Den brasilianska superstjärnan skulle göra poäng igen två minuter senare och omvandla en straff för att binda lagen 5-5 på sammanlagd. När tiden klickade bort skulle Sergi bli hjälten i Barcelona och knacka på en frispark från Neymar för att förhindra eliminering!

Fn. Vara. Lievable. Denna seger sätter Barcelona ännu en gång i historien böcker, när de avskräckt eliminering. Finns det något lag som kan förhindra Barca att vinna mästerskapet efter att ha dragit av detta mirakel?

Är du förvånad över att Barcelona kunde dra bort detta comeback, ? Tror du att de vinner Champions League?